Kinderwens

 

Jullie zijn van harte welkom op de praktijk, ook als je nog niet zwanger bent! Al voor de bevruchting blijk je invloed te hebben op het goed verlopen van de zwangerschap en de gezondheid van je baby. Daarom is het belangrijk je goed voor te bereiden op een gezonde start van de zwangerschap. Wij zien je graag op ons kinderwensspreekuur om jou en je partner meer informatie te geven over alle onderwerpen die belangrijk zijn als je zwanger wilt worden. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn je vruchtbaarheidscyclus, jullie gezondheid, gezondheid van jullie naaste familie en de leefstijl van jou en je partner. Het doel van dit preconceptioneel consult is om te zorgen dat je zo gezond mogelijk zwanger wordt en om de risico’s in de zwangerschap te verkleinen.

voorafgaand aan het consult vragen we je altijd de ZwangerWijzer in te vullen. Bij de ZwangerWijzer kom je erachter of er risicofactoren zijn die belangrijk zijn om te weten al voordat je zwanger wordt. Hierbij krijg je ook direct al een stukje informatie en advies. Informatie kun je ook vinden op de websites van StraksZwangerWorden.nl en van de Verloskundige. Verder is het belangrijk om al voor de zwangerschap gezond te eten en vitamines te slikken (zoals foliumzuur en vitamine D). Informatie hierover kan je vinden op de website van het voedingscentrum

Voor een persoonlijk advies over je kinderwens kan je ons bellen om een afspraak te maken. Wij kijken graag met je mee hoe je een zwangerschap zo gezond mogelijk kunt starten. Een kinderwensconsult of preconceptieconsult bij ons wordt vergoed door je zorgverzekering.