Kraamtijd

 

Hoera! De baby is geboren. Na de geboorte komt er heel wat op je af. Tijdens de kraamtijd begeleiden wij en de kraamzorg jullie door de eerste week heen. De kraamzorg zal de eerste week een aantal uur per dag aanwezig zijn bij jullie thuis om jullie te helpen, controles te doen en jullie veel te leren over de verzorging van de baby. Wij houden tijdens de kraamweek in de gaten hoe het met jullie gaat, hoe de bevalling ervaren is, hoe de controles zijn, beantwoorden vragen en geven tips om jullie verder op weg te helpen. In principe komen we de dag na de bevalling of thuiskomst langs, bellen we tussendoor en komen we aan het einde van de kraamweek langs om de kraamweek af te sluiten. Indien het nodig is dat we eerder/vaker langskomen dan zullen we dat doen. Ook als jij of de kraamzorg wilt dat we eerder of vaker langskomen, dan horen we dat graag. Aan het einde van de kraamtijd mag je op nacontrole komen (ongeveer 6 weken na de bevalling). Je mag hiervoor zelf een afspraak maken door onze assistente te bellen.

Ook de voeding van de baby zal uitgebreid aan bod komen in de kraamweek. Wij denken hierover natuurlijk mee. Als je borstvoeding wilt geven is het verstandig tijdens de zwangerschap een voorlichtingsavond bij lactatiekundige Diana Lutjes (IJsselmuiden) of lactatiekundige Willeke Ritsema (Hasselt) te volgen. Zij kunnen je ook bijstaan als er behoefte is aan extra hulp met borstvoeding tijdens de kraamtijd. 

Folder Net bevallen. 

Geboorteaangifte
Tijdens de kraamtijd moet je de geboorte van de baby melden in de gemeente waar de baby geboren is. Tegenwoordig kan dit online (mits je Digi-D hebt). Let op: doe op tijd geboorteaangifte

Gemeente kampen

Gemeente Zwartewaterland

Gemeente Zwolle